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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha :  11/11/2019
Actualizado :  21/05/2020
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  LÓPEZ VALIENTE, S.; MARESCA, S.; RODRÍGUEZ, A.M.; PALLADINO, R.A.; LACAU-MENGIDO, I.M.; LONG, N.M.; QUINTANS, G.
Afiliación :  SEBASTIÁN LÓPEZ VALIENTE, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; S. MARESCA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; A. M. RODRÍGUEZ, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; R. A. PALLADINO, Facultad de Agronomía, Universidad de Buenos Aires, Argentina.; I.M. LACAU-MENGIDO, Laboratorio de Regulación Hipofisaria, Instituto de Biología y Medicina Experimental (CONICET), Buenos Aires, Argentina.; N.M. LONG, Departamento de Ciencias Animales y Veterinarias, Universidad de Clemso, Carolina del Sur, Estados Unidos de América.; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Efecto de la restricción proteica de las vacas Angus durante la gestación tardía: rendimiento reproductivo posterior y producción de leche.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  In: QUINTANS, G.; IEWDIUKOW, M. (Ed.). Primer Seminario Técnico de Programación Fetal. Montevideo (UY): INIA, 2019. p. 23-30.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 252)
ISBN :  978-9974-38-436-1
ISSN :  1688-9266
Idioma :  Español
Contenido :  ABSTRACT The effect of level of CP fed during late gestation on reproductive performance and milk production was studied in multiparous cows. Sixty-eight pregnant Angus cows were used. At 121 d prepartum, cows were blocked by BW (409 ± 57 kg) and expected calving date, randomly assigned to a low-protein (LP = 6% CP) or high-protein diet (HP = 12% CP), and allocated to 12 pens per treatment. After parturition, all cows were managed in a single group until weaning. Body weight and BCS were determined at the start of the experiment, at calving, and at weaning. Progesterone was quantified weekly to indicate luteal activity and estimate interval to first estrus. Milk production was measured until weaning. The HP cows had greater BW gain during the prepartum period (P < 0.01) and tended to gain more BCS (P = 0.06) than LP cows. The prepartum diet did not affect gestation length (P = 0.44) or interval from calving to the onset of luteal activity (P = 0.35). Pregnancy rates, milk quality, and production were not influenced by dietary treatments. In conclusion, protein level prepartum in multiparous beef cows affected the BW change at calving, without consequences on reproductive performance and milk quality and yield.
Palabras claves :  GESTACIÓN TARDÍA EN VACAS; LATE GESTATION; MILK PRODUCTION; MULTIPAROUS COW; PRODUCCIÓN DE LECHE VACUNA; PROTEIN UNDERNUTRITION; REPRODUCCION; REPRODUCTION; RESTRICCIÓN PROTEICA; VACA MULTÍPARA.
Asunto categoría :  L53 Fisiología Animal - Reproducción
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13778/1/St-252-p-23-30-Lopez-Valiente.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102914 - 1INIPL - DDUY/INIA/ST/252/2019st-252

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  30/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 5
Autor :  MORON, A.; GARCIA, A.; SAWCHIK, J.; COZZOLINO, D.
Afiliación :  DAVID ALEJANDRO MORON YACOEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ADRIANA GARCIA LAMOTHE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JORGE SAWCHIK PINTOS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Preliminary study on the use of near-infrared reflectance spectroscopy to assess nitrogen content of undried wheat plants.
Fecha de publicación :  2007
Fuente / Imprenta :  Journal of the Science of Food and Agriculture, 15 January 2007, Volume 87, Issue 1, Pages 147-152.
DOI :  10.1002/jsfa.2691
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history:Received 11 August 2005/ Revised version received 16 January 2006/ Accepted 16 August 2006.
Contenido :  Abstract: Near-infrared reflectance (NIR) spectroscopy combined with chemometrics was used to assess nitrogen (N) and dry matter content (DM) and chlorophyll in whole-wheat plant (Triticum aestivum L). Whole-wheat plant samples (n = 245) were analysed by reference method and by visible and NIR spectroscopy, in fresh (n = 182) and dry (n = 63) presentations, respectively. Calibration equations were developed using partial least squares (PLS) and validated using full cross-validation (leave-one-out method). Coefficient of determination in calibration (R2CAL) and the standard error of cross-validation (SECV) for N content in fresh sample presentation, after second derivative, were 0.89 (SECV: 0.64%), 0.86 (SECV: 0.66%) and 0.82 (SECV: 0.74%) using the visible + NIR, NIR and visible wavelength regions, respectively. Dry sample presentation gave better R2 CAL and SECV for N compared with fresh presentation (R2 CAL > 0.90, SECV <0.20%) using visible + NIR. The results demonstrated that NIR is a suitable method to assess N concentration in wheat plant using fresh samples (unground and undried).
Palabras claves :  DRY MATTER; FORRAJE NO SECO; MATERIA SECA; NEAR-INFRARED SPECTROSCOPY; NITROGEN; PARTIAL LEAST SQUARES; UNDRIED FORAGE; WHEAT.
Thesagro :  NIRS; TRIGO.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE49576 - 1INIAP - PPPP/J. Sci Food Agri/2007
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